Szoknya

Női szoknya

Minden nő ruhatárában lapul legalább egy olyan szoknya, ami Jolly Jokernek számít akkor, ha alkalomhoz illő viseletet kell magukra ölteni. Sokan úgy gondolják, hogy egy farmer vagy egy utcai nadrág sokkal kényelmesebb a hétköznapok során, mint egy jól kiválasztott női szoknya. Itt az idő, hogy meggyőzzünk téged ennek ellenkezőjéről!

Szoknya az év minden napjára

A szoknya csakúgy, mint a nadrág, az év bármely napján hordható, ha évszaknak megfelelően kombinálod különböző ruhadarabokkal és kiegészítőkkel. Az egyik legfontosabb, amire érdemes odafigyelni, az a szoknya anyaga. Nyáron válassz olyan szoknyát, ami lengébb, könnyebb anyagból készült, míg télen az igazán vastag, kötött vagy szövetszoknyák a jól bevált darabok. Az egyetlen átmenet az a farmer szoknya, amit szinte bármikor viselhetsz. A melegebb időben egy toppal, könnyű blúzzal párosíthatod, a zord téli hónapok során pedig érdemes egy kötött pulcsival vagy blézerrel viselni a szoknyát. Persze, nem feledkezhetünk meg a megfelelő harisnyáról sem, így a 20 dentől egészen a 120 denig rendelkezésünkre állnak a színes, de az örök klasszikus, fekete harisnyanadrágok is. Olyat válassz, ami kényelmes számodra és passzol az aznapi szettedhez is.

Népszerű női szoknya fazonokNői szoknya | budmil

Találd meg azt a fazont, ami igazán jól áll neked! A homokóra alkatú hölgyek talán a legszerencsésebbek ebből a szempontból, hiszen nekik szinte az összes fazon jól áll, legyen ez egy A-vonalú, ceruza vagy egyenes szoknya. Azok a hölgyek, akik széles vállal rendelkeznek és keskeny csípővel, válasszák bátran az A-vonalú darabokat, hiszen ezzel elterelhetik a figyelmet a vállról a csípőrészre. Ugyanakkor, az A-vonalú szoknya a körte és alma alakkal rendelkezőknek is előnyös lehet, mivel kiemeli a formás testrészeket, de eltakarja a problémásabb területeket.

A szoknyák mellett közkedvelt a női ruha, ebből a darabból is számos variáció áll rendelkezésünkre. Válogathatunk az egyszerű, zsák fazontól kezdve egészen a testhezálló darabokig. Egy rohanós téli hétköznapon talán nincs is jobb alternatíva a kötött ruháknál, hiszen ezt csak magunkra dobhatjuk reggel, nem kell azon gondolkodni, hogy milyen felsővel párosítjuk az adott darabot. A ruhánál is érdemes odafigyelni arra, hogy olyan fazont válassz, ami előnyös számodra.

Hogyan viseljük stílusosan a szoknyát?

Magas sarkú vagy lapos cipő? Talán ez az egyik legtöbbször feltett kérdés, amivel találkozhatunk. Sokan azért tántorodnak meg, mielőtt szoknyát vásárolnának, mert nem biztosak abban, hogy el szeretnék viselni az egész napos szenvedést, amit a magas sarkú cipő okoz. Eláruljuk neked, hogy nem csak tűsarkúban lehetsz elegáns! Bátran válassz munkába, vagy akár egy átlagos hétköznap estére lapos talpú cipőt! Nyáron egy csinos saru vagy topánka bőven megállja a helyét, de a sportos, pamut szoknya rendkívül stílusos lehet egy fehér edzőcipővel is. Télen a szoknyát párosíthatod bakanccsal vagy egy csinos térdig érő csizmával, bárhogy trendi lesz a megjelenésed.

Ha igazán divatos szeretnél lenni, a mintás szoknyához válassz egyszínű, letisztult felsőt, de az egyszerű szoknyákat nyugodtan feldobhatod bohókás felsőrészekkel. Azonban a színekkel csak óvatosan, ne hordj egyszerre többet, hiszen az rendkívül elronthatja az összhatást. Érdemes monokróm szetteket választani, amik ugyanazon szín több árnyalatából állnak.

Összegzés

Egy jól kiválasztott szoknya, ami tökéletesen alkalmazkodik alakodhoz, megfelelő hosszúságú és méretű, igen is kényelmes tud lenni. Ha alkatodhoz illő szoknyát választasz, biztosak vagyunk benne, hogy minden szem rád fog szegeződni, hiszen igazán sugárzó és trendi lesz a megjelenésed.