Női ruha

Női ruha

Sosincs belőlük elég. Tele a szekrény, de soha nincs mit felvenni. A polcon, a vállfán sorakoznak a ruhák, női szemmel nézve azonban mind hasznavehetetlen egy adott pillanatban. Ugye mindenki számára ismerős? De hogyan lehet mégis valahogy optimalizálni a helyzetet?

A mennyiség helyett fontos a minőség és az alkatnak megfelelő választás. Ha nem csak a pillanatnyi impresszió számít, hanem tudatosan építjük ruhatárunkat, sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat. Mire figyeljünk, ha a klasszikus értelemben vett női ruhákról van szó?

Hosszú vagy rövid női ruha?Téli és nyári női ruha | budmil

Évszázadokon keresztül elképzelhetetlen volt, hogy ne hosszú ruhában jelenjen meg egy nő, aztán a 20. század szinte minden évtizedben felülírta az aktuális ruhahossz trendet. Manapság bármilyen hosszúságú ruhával találkozhatunk a legkülönfélébb helyeken és eseményeken. Van, ahol a protokoll diktál, azt mindig illik betartani, de a testalkat, a testmagasság, a lábforma döntően befolyásolja, milyen ruhát érdemes előnyben részesíteni.

A hosszú ruhák általában elegánsabbak, de ez az anyaguktól is függ. A pamut ruha, ha bokáig ér is, leginkább strandra való vagy nyaralásra. Egy alacsony nőt optikailag összenyomhat egy maxi ruha, de a mini ruha is csak azoknak áll jól, akiknek szemrevaló lábuk van. Egy alma alkatú nő bátran megmutathatja a formás lábait, ha a hossz mellett a fazon is stimmel. A midi ruha az, ami a legtöbb nőnek jól áll, persze itt is lehet trükközni kivágásokkal, mintákkal, szabásvonalakkal.

A hosszú ujjú ruhák maxi kivitelben ritkán mutatnak jól, viszont egy térdig érő kötött fazon kényelmes téli viselet lehet.

Egyszínű vagy mintás?

A mintákkal profin lehet ügyeskedni, elterelni vagy éppen felhívni a figyelmet, kiemelni vagy korrigálni. Az elegánsabb, klasszikusabb, egyszínű fazonok az üzleti világban, munkában, színházban, különböző eseményekre hibátlan választásnak bizonyulhatnak. A geometriai minták egy jó szabásvonallal kombinálva csodákra képesek, a virágminták könnyedséget, játékosságot sugallnak, a színek befolyásolhatják a hangulatunkat. A kombinációk száma végtelen. 

A színek és minták esetében mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél típusba tartozik-e a női ruha viselője, – és természetesen azt is, hogy ezek közül éppen melyik évszak van - milyen korú, milyen alkalomkor viseli a ruhát. A csíkoknál örök kérdés, hogy keresztbe vagy hosszába? Nemcsak ruhát tervezni, de öltözködni is igazi művészet!

Övvel vagy öv nélkül mutat jobban a női ruha?

Az övek megtörik a női ruha és ez által a test vonalát, ami egy homokóra alkatnál kifejezetten előny. A körte alkatúak is hordhatnak övet, különösen, ha a ruha deréktól lefelé A vonalúan bővül. Az alma és téglalap alkatúak már nem ilyen szerencsések: vastag övvel semmiképpen sem érdemes hangsúlyozniuk a deréktájékot, különösen testhez simuló fazon esetében.

Az egyik örök klasszikus, a lenge anyagból készült ingruha övvel viszont majdnem mindenkinek jól áll és még kényelmes is. Egy pamut ruha övvel, sportcipővel vagány és praktikus egy fesztiválon, öv nélkül, lenge fazonban pedig elrejti a takargatnivalókat a tengerparton. Erősebb testalkatúak lehetőleg ne próbálkozzanak keresztbe csíkos, övvel „megbolondított”, szűk mini ruhával.

budmil női ruha kínálat

Egy nő napjainkban is igazán ruhában Nő, különösen, ha előnyös fazonokat talál magának. A megfelelő cipő választása pedig még jobban kiemeli a nőiességet. A női ruhák, akárcsak egy festmény vagy zenemű, a legkülönfélébb stílusokban komponálhatók. A budmil kínálatában a kényelmes, sportos viselet mellet a hétköznapi elegancia is megtalálható.