Tolltartó

Egyszintes, többrekeszes és hengeres tolltartók 

Az iskolai felszerelések nélkülözhetetlen eleme a tökéletes tolltartó. Manapság már számtalan fajta közül válogathatunk ízlésünknek és gyermekeink preferenciáinak megfelelően. Színben, mintában és formában is különböző egyszintes, többrekeszes, hengeres tolltartók találhatók a kínálatban. Mikor, melyik a megfelelő választás? Segítünk kiigazodni!

Tolltartó típusok 

Az írószer boltban állva, vagy online vásárlás során teljesen elveszhetünk a tolltartók kínálatában. Míg régebben egy vagy kétféle típus volt jellemző, ma már több fajta közül válogathatunk. Bemutatjuk a legnépszerűbb tolltartó típusok előnyeit és hátrányait.

Egyszintes tolltartókEgyszintes, többrekeszes és hengeres tolltartók | budmil

Az egyszintes tolltartók jellemzője, hogy egy cipzárral nyithatók és zárhatók, így gyermekünk könnyen hozzáfér az íróeszközeihez, nem vonja el a figyelmét, hogy a tolltartóban kutasson hosszú perceken keresztül. A gumis ceruzatartók megfelelően rögzítik a színes- és grafitceruzákat, tollakat, vonalzót és radírt. A legtöbb egyszintes, kihajthatós tolltartó órarend tartó zsebbel is rendelkezik, amelynek köszönhetően mindig szem előtt van a tanórák beosztása. Egyetlen hátrányként említhetjük, hogy viszonylag nagy helyet foglal el az asztalon, ezért érdemes mindig összehajtani használat közben.

Többrekeszes tolltartók

A többrekeszes tolltartók megkönnyítik a rendszerezést, hiszen az első rekeszbe könnyen bepakolhatja a gyermek azokat az eszközöket, amelyekre gyakran van szükség, míg a hátsó rekeszbe teheti a ritkábban használatos színes ceruzákat, körzőt vagy szögmérőt. Éppen ezért néha nehéz pontosan megjegyezni, hogy mit hova pakolt a gyermek, ezért akár percekbe is telhet, mire előveszi azt az eszközt, amire szüksége lehet.

Egy rekeszes, hengeres tolltartókEgyszintes, többrekeszes és hengeres tolltartók | budmil

A hengeres tolltartókban ömlesztve találhatók a ceruzák és tollak, így akkor érdemes ezt a típust beszerezni, amikor kevesebb íróeszközt tartunk benne. A hengeres tolltartók előnye, hogy könnyen beledobálhatjuk a holmikat, nem kell mindig rendezgetni és figyelni arra, hogy minden a helyére kerüljön. Ez a tolltartó hengeres, puha falú kialakításának köszönhetően kis helyre is bepakolható, valamint neszesszerként is használható.

Milyen tolltartót válassz gyermekednek?

Amikor a gyermek első osztályba készül, főleg, ha az első csemetéről van szó, akkor sok szülő tanácstalanul állhat a kínálat előtt. Mégis melyiket érdemes választani az egyszintes, többrekeszes vagy hengeres tolltartók közül? Az első osztályos gyermekeknek a legelőnyösebb az egyszintes, kihajthatós tolltartó, amelyben éppen annyi grafit és színes fér el, amelyre szüksége lehet.

Ezzel szemben egy idősebb, felsőbb osztályba járó gyermeknek már választhatunk többrekeszes tolltartót is, amely nagyobb helyet biztosít olyan eszközöknek is, mint körző, szögmérő vagy esetleg rajzszén. A hengeres tolltartók sokkal inkább gimnazistáknak vagy felsőoktatásban tanulóknak ajánlottak. A henger alakú változat általában többféle méretben érhető el, így szükségeinkhez mérten válogathatunk közülük.

budmil egyszintes, többrekeszes és hengeres tolltartók

Kínálatunkban saját és gyermeked ízlésének megfelelő tolltartók közül válogathatsz. Nálunk megtalálhatod a legtrendibb virágos, autós és állatos mintás darabokat, amelyek garantáltan gyermeked szívébe lopják magukat. Az egyszintes, kihajthatós tolltartók között találhatsz vízlepergető anyagból készült darabokat, amelyek teljes biztonságban tartják a benne található iskolai kiegészítőket. Minden egyszintes tolltartónkat órarendtartó zsebbel szereltük fel a könnyebb iskolai készülődés érdekében.

Ha gyermeked inkább a hengeres tolltartók közül válogatna, kínálatunk neki sem okozhat csalódást! Állatmintás, virágos, színes vagy egyszerű egyrekeszes tolltartók közül választhatjátok ki közösen a nektek tetsző darabot.

Nézz körül webáruházunk kínálatában! Válassz a tolltartó mellé iskolatáskát, tornazsákot és uzsonnás dobozt is!