2020-ban is a galléros pólóké a főszerep

A galléros póló egy tökéletes egyvelege az elegáns férfi ingeknek és a lazább, könnyedebb pólóknak. Ezeket a férfi galléros pólókat nyáron munkába is viselheted, hiszen tökéletes helyettesítői a hőségben a hosszú ujjú ingeknek.

Gondolkodtál már valaha azon, hogy honnan ered ez a kényelmes, de mégis elegáns ruhadarab? Mi most eláruljuk neked, olvasd tovább bejegyzésünket!

A pólóing kialakulásának története

Hallottál már a póló nevű játékról? Kezdetben Tibetben kezdték el játszani a „pulu” nevű labdajátékot, amit később a perzsák, majd az indiaiak vettek át. Ekkor már „polo” néven ismerték a játékot. Indiától egészen a britekig terjedt ez a játék, „lovaspóló” néven. A 18. században a britek ehhez a sporthoz kezdtek el sajátos mezeket gyártani, ami később több sportágban is elterjedt. Eleinte hosszú ujjakkal készítették a kötött ingeket, amelyek igen kényelmesnek bizonyultak a játékok közben.

Talán ismered René Lacoste nevét, aki a Lacoste márka megálmodója és egy francia teniszező volt. Nem csak a híres krokodil logó, de a pólóingek mai formája is az ő nevéhez köthető. Úgy gondolta, hogy ezeket a ruhadarabokat a teniszezők is kényelmesen tudnák viselni. Az első ilyen darabot 1926-ban mutatták be, majd egy évvel később rákerült a krokodil hímzés is. Ezután 1930-ban megalakult az első pólóing cég is, amely a Lacoste galléros pólókat gyártotta.

Sötétkék galléros póló

A sportos elegancia alap ruhadarabja a galléros póló

A férfi galléros pólók ugyan a sportolók körében terjedtek el, ma már hétköznap is szembe találkozunk velük az utcán. Ezek a modern változatok szűkebbek, a test vonalait jobban hangsúlyozzák az őseikkel szemben. Érdemes odafigyelni a gallérospóló-méretekre, hiszen meg kell találni azt, amelyik tökéletesen illeszkedik testalkatodhoz. A galléros pólóingek inkább rugalmasabb, puhább anyagból készülnek, így a stílus mellett a kényelmet is maximálisan garantálják. Érdemes ilyenkor a pólót mosás után felhajtott gallérral szárítani a tökéletes hatás érdekében.

A galléros pólók színét tekintve, a klasszikus fehér színű pólókat smart casual viseletként bátran hordhatod, a mintásabb, csíkos darabokat inkább sportosabb, lazább környezetben ajánljuk. A letisztultabb ingre vegyél fel egy zakót az elegánsabb viseletért! Ezekkel az ingpólókkal akár buliban, baráti találkozókon, családi eseményeken is sikert arathatsz.

A férfi galléros ingpólók idén is divatosak. Ha egy ilyen darabban jelensz meg a délutáni, esti randin, a lányokban mély nyomot hagyhatsz. Válassz hozzá egy elegáns farmert vagy akár szövetnadrágot, amiben önbizalmat és magabiztosságot sugározhatsz!

A budmil 2020-as kollekciójában is megtalálhatod a stílusos férfi galléros pólókat, amelyek többnyire pamut anyagból készültek. Egy ilyen darab egész napos kényelmet nyújt neked az irodában és a munka utáni programok során is. Nézz körül a budmil kínálatában, és hódítsd meg a női szíveket a sportosan elegáns férfi pólókat viselve!

További cikkek