3 tipp a fehér cipő tisztításához

Bátran kijelenthetjük, hogy a fehér sportcipő egy örök klasszikus, szinte mindenki szekrényében lapul egy-két párral. Ez a darab tökéletesen megállja a helyét sportosabb és elegánsabb szettekhez. Egyetlen hátránya van ezeknek a lábbeliknek: minden apró folt meglátszik rajtuk, így rendkívül nehéz a fehér cipők tisztítása.

Ha veled is gyakran előfordul, hogy koszos a kedvenc lábbelid és sokszor már szégyelled felvenni az utcára, tarts velünk! Bejegyzésünkben bemutatunk pár tuti tippet, hogyan legyen mindig fehér a kedvenc cipőd.

Mindig takarítsd meg fehér cipőd, ha lehetőséged van rá!

A rendszeres takarítás az egyik legnagyobb titok. Az a kosz, ami túl sokáig marad a cipőn, károsíthatja az anyagot, és akár egy nagyobb tisztítás után sem kaphatjuk vissza az eredeti fehérséget. Érdemes minden használat után egy tiszta, nedves ruhával és egy kis mosószerrel átdörzsölni a kritikus területeket. Fontos, hogy nem kell minden erőt bevetni a foltok eltávolítására, a hangsúly a megfelelő tisztítószereken van. A fehér cipő anyagára mindig figyelj oda, és csak olyan eszközöket alkalmazz, amelyek nem roncsolják a felületet.

A nehezen eltávolítható foltok esetén használj izopropanolos szereket, a zsíros szennyeződéseket pedig oldószerrel távolítsd el! Ha nagyon csúnya karcolás díszeleg a cipőn, fehér bőrszínezővel tudod korrigálni, valamint a házi praktikák közül bevetheted a fehér körömlakkot, hibajavítót.

Használj impregnáló szert!

Ez a módszer segíthet abban, hogy könnyebb legyen a dolgod a fehér cipő tisztítása során. Az impregnáló szerek különböző változatai csodát művelhetnek a lábbelikkel. Használat előtt fújd le impregnáló sprével az új szerzeményt, így nem csak az átázástól, de a makacs foltoktól is védve lesz kedvenced. Ha már egy régebbi darabon vetnéd be ezt a módszert, fújás előtt mindenképp tisztítsd meg a felületet.

Végső esetben jöhet a szódabikarbóna módszer

Már mindent kipróbáltál, az összes házi praktikát felkutattad, de még mindig koszos a cipőd? Használj szódabikarbónát fehér cipőd tisztításához!

Önts vizet egy tálba, majd keverj hozzá egyenlő arányban egy kis szódabikarbónát és fehérítő mosószert, úgy, hogy egy hígabb masszát kapj. Ezután kend be vele a cipőd egy fogkefe segítségével, hagyd állni 10 percig, majd mosd le. Száradás után rá sem fogsz ismerni kedvencedre!

Bánj úgy fehér cipőddel, ahogy megérdemli! Figyelj oda a megfelelő tisztításra, és használd büszkén hófehér kedvenced az utcán is!

További cikkek