5 + 1 tipp a sál megkötésére

Egy sál amellett, hogy melegen tart, rendkívül divatos is lehet. Azonban nem mindegy, hogy milyen módszert választasz a sál megkötésére. Ha csak a nyakadba dobod a sálat, tükrözhetsz hanyagságot, viszont egy szépen megcsomózott kendővel elegáns is lehetsz. Bemutatjuk, milyen módszerekkel lehet igazán stílusos a sál megkötése. Tarts velünk!

Miért viselj télen sálat?

Először is fontos leszögezni, hogy télen a sál egy kötelező kiegészítő. De miért? Azért, mert a hideg napokon, ha sál nélkül indulsz el otthonról, garantált a megfázás. Az egészséged megőrzése érdekében, mindig tekerj nyakad köré egy sálat, ha kint tartózkodsz. Ha ez nem lenne elég, a nagyobb, szinte pokróc méretű sálakat a munkahelyen, vendéglátóegységekben a hátadra is terítheted, ha nem megfelelő a benti hőmérséklet számodra. Így biztos, hogy nem fogsz fázni, amíg egyhelyben ülsz. Persze, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a sállal tökéletesen kiegészítheted a szettedet. Például egy teljes fekete összeállítást remekül feldob egy színes sál, vagy akár egy bézs outfitet is variálhatsz hasonló árnyalatú, monokróm kiegészítővel.

Női sál megkötése lépésről lépésre

Ha már megtaláltad álmaid sálját, itt az ideje, hogy megtanuld, hányféle módon hordhatod ezt a kiegészítőt, hogy stílusosabbá varázsold megjelenésed. Ezekkel a praktikákkal garantáltan mindenki csodálni fogja stílusérzéked!

Klasszikus átbújtatás

Abban az esetben, ha eleinte csak a kevésbé bonyolult módszerekkel kísérleteznél, válaszd az átbújtatott technikát. Hajtsd kettőbe a sálat és a keletkezett hurkon tedd át a sál végeit. Az már csak rajtad múlik, hogy lazán vagy szorosan húzod meg az anyagot.

Csomózás

Ugye mindannyian szeretjük, ha a hideg napokon magabiztosan sétálhatunk az utcán anélkül, hogy fáznánk? Ezt elérhetjük, ha a sál megkötésére a csomózás technikát alkalmazzuk. Tedd a nyakad köré a sálat hátul keresztezve úgy, hogy a két végét előre húzod. Ezután köss rá csomót és már kész is vagy.

Formálj végtelent!

Ha nem sikerült beszerezned azt a körsálat, amit már rég kinéztél valamelyik üzletben, akkor egy sima sálat is könnyen átalakíthatsz azzá. Mindössze annyit kell tenned, hogy összekötöd a sál két végét úgy, hogy a lehető legkevesebb anyag maradjon ki. Ezután tekerj rajta egyet, amivel egy végtelen jelet formálsz, majd bújj bele a tőled távolabb eső hurokba is.

Csinos masni

Talán a masni az egyik legdivatosabb praktika, amit bevethetsz a női sál megkötésére. Tedd a sálat a nyakad köré úgy, hogy az egyik végét hosszabban lógva hagyod. A hosszabb részét fogd össze, miközben egy kört formálsz, aminek a közepét összenyomod. Ez lesz a masnid alapja, amin át kell tekerned a sál másik végét, ahányszor neked csak kényelmes. Ez a módszer tökéletes arra, hogy változatosabbá tedd vele a megjelenésed! 

Sál megkötése – 5+1 tipp | budmilSál megkötése – 5+1 tipp| budmil

Budmil férfi és női sál

Sál megkötése férfiaknak

A női sál megkötése talán nagyobb falatnak bizonyul, mint a férfi sál divatos viselése. Azonban az urakról sem szabad megfeledkeznünk! A legtöbb női praktika az ő esetükben is bevethető, mint például a végtelen módszer vagy az átbújtatás. Ezeken kívül azonban létezik egy olyan megkötési mód, amit minden férfinak ismernie kell. Ez pedig a formális módszer, amit akkor érdemes alkalmazni, ha hivatalos eseményen veszel részt. Ebben az esetben a sálat tedd a nyakad köré, majd a két végét keresztezve felsőtesteden rejtsd el a mellény vagy kabát alá! Ha ezt a taktikát választod, eleganciát és magabiztosságot sugározhatsz megjelenéseddel.

Összegzés

A sál megkötése talán nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogy eddig gondoltuk volna. Szánj időt arra, hogy változatosabbá tedd megjelenésed! Alkalmazhatod a klasszikus módszereket, de kipróbálhatsz bonyolultabb megoldásokat is, egyikkel sem lőhetsz mellé. Kösd meg a sálat úgy, hogy kényelmes legyen, melegen tartson, de emellett divatos is legyél viselése közben! Egy dolgot azonban érdemes megjegyezni, ugyanis nem mindegyik technika működik az összes sállal. Kísérletezz a tükör előtt, és vizsgáld meg, hogy a te kedvenc darabod melyikkel mutat a legjobban!

További cikkek