Hogyan válaszd ki a neked való esernyőt?

Hogyan válaszd ki a neked való esernyőt?

Az időjárási viszontagságokra manapság egyre nehezebb felkészülni, hiszen a napsütéses időt bármikor beárnyékolhatják a felhők, és hirtelen a szakadó esőben találhatjuk magunkat, éppen ezért fontos, hogy mindig lapuljon a táskánkban egy esernyő!

Segítünk eldönteni, hogy milyen szempontok szerint válaszd ki az ideális esernyőt!

Az esernyő választás szempontjai

Természetesen az emberek nem mindig használtak esernyőt a csapadékos időben, hiszen az első darabok leginkább napernyőként funkcionáltak. Az első összecsukható esernyőt csupán 1786-ban szabadalmaztatták, majd ezután vált divatcikkből használati tárggyá.

Nem találtad még meg az ideális társat a csapadékos napokra? Segítünk!

Ha kiegészítőkről van szó, a férfiak általában a sötétebb színű, márkás darabokat kedvelik, így ha esernyőt vásárolnak, akkor is törekszenek arra, hogy praktikus paraplét válasszanak. Előszeretettel ajánljuk nekik fekete vagy sötétkék összecsukható ernyőinket, amiknek szinte mindig lesz hely az autóban, de a hátizsákba is könnyedén beleférnek.

A nők jobban kedvelik a különlegesebb holmikat, így ők szívesebben választanak színes, mintás, esetleg fodros esernyőt a hétköznapokra, de az is előfordul, hogy éppen aktuális szettjük színe is egyezik esernyőjük színével.

A piacon találni kisebb méretű, összecsukható esernyőket is, amik könnyedén beleférnek a gyerekek iskolatáskáiba is.

Mit érdemes tudni az esernyőkről?

Az esernyők vízlepergető anyagból, vagyis poliészterből készülnek.

Két típusát különböztetjük meg, az automatát és a mechanikus esernyőt. Az automata esernyők szárán található egy gomb, aminek megnyomásával kinyílik.

Célszerű olyan esernyőt választani, ami rendelkezik csuklóra rögzíthető fogóval, így nem fog kicsúszni a kezünkből akkor sem, ha víz éri.

Az esernyők családjában is vannak különlegesebb darabok, amik státuszszimbólumként is szolgálhatnak, például egy faragott, díszes nyelű esernyő akár sétapálcaként is funkcionálhat, és egy vérbeli úriember kedvenc kiegészítőjévé válhat.

Vásárolj budmil esernyőt!

Érdemes körülnézni a budmil esernyő kínálatában, ahol beszerezhetők az igazi klasszikus összecsukható, automata darabok!

Összegzés

Ha még nincs esernyőd, akkor itt az ideje, hogy beszerezz egyet!

További cikkek