Így válassz férfi téli cipőt!

Minden évben újból felmerül a kérdés, hogy milyen téli cipőt válasszunk magunknak, ami éveken át kényelmes és esztétikailag újszerű marad. A téli hónapokra tervezett lábbelinél nem mindegy, hogy milyen anyagból készült a felsőrésze, milyen vastagságú a talpa, mennyire magas a szára. Összegyűjtöttük neked, hogy mire érdemes odafigyelni a férfi téli cipő vásárlásánál. Ha még te sem találtad meg az idei befutót, tarts velünk!

Férfi téli cipő típusok

Mielőtt elindulnál téli cipőt vásárolni, vagy megrendelnéd a budmil webáruházból a kiválasztott darabot, gondold át, hogy melyik az a típus és stílus, amit szívesen viselnél. Az edzőcipő szerelmeseinek télen sem kell megválniuk a sneakerektől, így továbbra is a sportos stílust képviselhetik. A divatban nem ismerünk szabályokat, így egy edzőcipő is tökéletes választás egy szövetkabáthoz, vagy egy pufi dzsekihez. Amire viszont érdemes odafigyelni, hogy ne a vékony talpú vászoncipőket válasszuk, hanem egy masszívabb edzőcipőt szerezzünk be magunknak.

Akik jobban kedvelik az igazán téli darabokat, azok kedvükre válogathatnak a férfi bakancsok és hótaposók között. A férfi bakancs téli túrázáshoz szinte nélkülözhetetlen lábbeli, de a zord, hideg napokon utcai viseletként is megállja a helyét. Nem mellesleg igazán meleg és kényelmes viselet, amihez már csak egy jó vastag kabátot, sálat és sapkát kell beszerezned.

A férfi téli cipő fontos tulajdonságai

Hidegben, hóban a megfelelő téli cipő választása nagyon fontos, hiszen a melegebb évszakokra tervezett lábbelik alkalmatlanok a téli hónapokban. Amellett, hogy a nedvesebb időben átáznak, sok kellemetlenséget okozhatnak, ráadásul még az egészségünket is veszélyeztetik. A következő szempontokat gondold át, mielőtt belevágsz a férfi téli cipő vásárlásba.

Talp vastagsága

Ne gondold, hogy egy vékony talpú tornacipővel átvészelheted a telet! Nem mindegy, hogy vékony vagy vastag talpú lábbelit viselsz, hiszen a talprész gyorsan át tudja venni a hideget, ezért könnyen felfázhatsz. Válassz olyan cipőt, amelyiknek kellő vastagságú és csúszásgátlós a talpa, hogy mindig biztonságban tudd magad a hideg, csúszós téli napokon is.

Megbízható felsőrész

Reméljük egyetértesz azzal, hogy nincs annál rosszabb, mikor egy kiadós eső vagy havazás után átázik a cipőd, és vizes zokniban kell töltened az egész napot. Ez könnyen elkerülhető, ha vízálló, de legalább vízlepergető anyagból készül a téli cipőd felsőrésze. 

Szár magassága

Ideje elbúcsúzni az alacsony szárú cipőktől, de a titokzoknik ideje is lejárt. Télen olyan lábbelit szerezz be, amely takarja a bokádat, valamint válassz hozzá megfelelő hosszúságú és vastagságú zoknit is.

Meleg bélés

A mínuszokban jól jön egy olyan téli cipő, amely jól szigetelő puha béléssel öleli körül lábfejünket. Azonban, ha túl vastag lábbelit választasz, érdemes magaddal vinni egy váltócipőt az irodába.

Férfi téli cipő választás | budmil

Férfi téli cipő

Tippek a téli cipő ápolásához!

Ha megtaláltad álmaid férfi téli cipőjét, már csak egy dolog maradt hátra. Ahhoz, hogy hű társad maradjon és megfelelően szolgáljon téged a hideg napokon, ápold megfelelően legújabb lábbelid. Minden használat után távolítsd el róla a sarat, de figyelj arra, hogy milyen cipőkefét használsz.

Néha érdemes impregnáló szerrel is lefújni, mellyel csökkented a beázás esélyét. Gyakran előfordul, hogy az aszfaltra szórt só visszaköszön a cipő felületén, amelyet egy kis ecettel és vízzel el tudsz távolítani róla. Azonban a művelet után mindenképpen használj cipőkrémet, ami ápolja és védi az anyagot.

Összegzés

A férfi téli cipő vásárlása nem is olyan könnyű, mint ahogy azt gondoltuk volna. Minden esetben olyan lábbelit válassz magadnak, amely megfelelően tűri az időjárási viszontagságokat, tehát nem ázik át, és melegíti lábaidat. Nézz körül a budmil téli cipő kínálatában!

További cikkek