Jön az esküvő szezon – de mit vegyünk fel?

Jön az esküvő szezon – de mit vegyünk fel?

A nyár közeledtével nem csupán a jó idő, strandolás és nyaralások közelednek, de az esküvő szezon is a sarkunkban van. A hölgyek ilyenkor szabadabban választhatnak maguknak öltözéket, de mi a helyzet a férfiakkal? Elsőre egyszerűnek tűnik, hiszen egy inget felvéve már indulhatnak is a lagziba, de ennél azért bonyolultabb a férfiak helyzete.

Hogy mit is viseljünk közelebbi barátunk, családtagunk vagy kollégánk nagy napján az sok mindentől függ, de nem árt, ha bizonyos alapelveket betartunk a dress code-t illetően. Összeszedtük nektek azokat a szempontokat, amiket érdemes megtartani a megfelelő ing kiválasztásánál, illetve azokat is, amiket érdemes minél messzebbre elkerülni.

Mielőtt kiválasztanátok, hogy milyen inget vesztek fel a nagy napra, nem árt, ha egy egyszerű, rövid elemzést csináltok a meghívó alapján. A dátum az időjárás miatt fontos, hiszen ebből levonhatjátok a következtetést, hogy kora nyári, éjszaka még hűvös időben lesz az esküvő, vagy a legnagyobb kánikulában. A helyszínből és a díszítésből a tematikát, színvilágot is megtudhatjátok, emellett más stílusú ingben érdemes érkeznetek egy elegáns, zárt helyszínen tartott esküvőre, mint egy bohém, szabadtérire. Ha már sikerült leszűrni a legfontosabb információkat, akkor jöhet az ing kiválasztása!

Kezdjük azokkal a darabokkal, amiket egyből tiltólistára kell raknotok. Ilyenek a nagyon élénk színű, hatalmas mintás, nagy kockás és a rövid ujjú ingek. A 2019-es esküvői trendeket tekintve a casual, vagyis laza elegancia fog hódítani. Egy slim fit ing tökéletes választás lehet egy általános, se nem túl elegáns, se nem túl hétköznapi esküvőre. Egy zakóval bátran felvehető a szertartásra, azt levéve pedig kényelmes és divatos egyaránt a fogadáson és a lagzin.

Az elegánsabb, kifinomult esküvők legformálisabb öltözéke a White Tie, ami egyáltalán nem ad szabad mozgást a férfiaknak az öltözködés terén, hiszen a szmoking vagy frakk az előírt viselet, fehér inggel és fehér mellénnyel, esetenként fehér kesztyűvel. Az esküvői trendeket tekintve nem valószínű, hogy egy White Tie lagziba futtok bele, hiszen most a kényelmesebb természetközeli esküvők a divatosak, de ha a meghívón mégis ezt látnátok a dress code résznél, ne ijedjetek meg! Szuper kényelmes férfi ingeket választhattok ebben a kategóriában is, azonban ebben az esetben készüljetek fel, ha kánikulában mond igent az ifjú pár, garantáltan izzasztó lesz számotokra a menyegző.

A legfontosabb az esküvői ing kiválasztásánál a cikkünk elején említett meghívó elemzés. Tehát: hol tartják a lagzit, milyen időpontban és évszakban, milyen színeket és motívumokat láttok a meghívón, stb. Ebből már könnyedén tudtok következtetni az esküvő stílusára, amihez már gyerekjáték kiválasztani a kényelmes, elegáns férfi inget.

További cikkek