Milyen egy jó iskolatáska 1. osztályosoknak?

Nincs könnyű dolguk azoknak a szülőknek, akik először vásárolnak iskolatáskát gyermeküknek. Több szempontot is figyelembe kell venniük, mikor kiválasztják a táskát az első tanévüket megkezdő gyermekeinknek. Méret, kényelem, praktikusság, teherbírás és nem utolsó sorban mintázat. A döntés nem egyszerű, éppen ezért bejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy mi alapján válasszatok iskolatáskát 1. osztályosoknak!

Mi alapján válasszunk iskolatáskát 1 osztályos gyermekünknek?

Első osztályos gyermekünk fél lábbal még az óvodában van, természetes, hogy visszavágyik a játékok birodalmába. Ha magunkkal visszük az iskolai bevásárláshoz, előfordul, hogy inkább az iskolatáska színe és mintája fog dominálni a választás során, a praktikusság helyett. 

Döntsünk úgy, hogy az mindenkinek jó legyen! Elsősorban mindig vizsgáljuk meg, hogy ár-érték arányban megfelelő iskolatáskát választottunk-e 1. osztályos gyermekünknek. Érdemes figyelembe venni a táska méretét, súlyát és kialakítását, ezután pedig jöhet a külső.

Jó iskolatáska három ismérve

Meghatározó vásárlásnak számít az iskolatáska az 1. osztályosoknak, hiszen akár ezen is múlhat, hogy a gyermek mennyire szívesen megy az iskolába. A jó iskolatáskának több ismérve is van, amelyeket érdemes szem előtt tartani a választás során. Mindenekelőtt az egyik legfontosabb, hogy kényelmes és gerinckímélő legyen. Az első osztályos kisdiákoknak könyveket, füzeteket és írószereket kell magukkal hordaniuk az iskolába, amelyek súlya elérheti az 5-6 kilogrammot is. Éppen ezért nem mindegy, hogy a súly hogyan oszlik el a hátukon, a pántjaik megfelelően párnázottak-e, könnyen állíthatók-e.

Az iskolatáska rekeszeinek száma és elrendezése is szempontnak kell lennie a választás során.  Olyan iskolatáskát kell választani, amely külön kulacstartó rekesszel van ellátva, így az innivaló nem ömlik a könyvek közé egy kisebb baleset során, valamint egy irattartó rész is igen jól jöhet a gyors hozzáférés érdekében.

Iskolatáska első osztályosoknak

Érdemes tisztában lennünk az éppen aktuális, gyermekek között is népszerű figurákkal és színekkel is. A gyermekek sokszor versenyeznek abban, hogy kinek van menőbb iskolatáskája, így érdemes olyan hátitáskát vásárolni, amely egyezik a 2020/21-es trendekkel. A minta és a színek mellett gyermekeink biztonsága még fontosabb. Éppen ezért érdemes olyan budmil iskolatáskát választani, mely fluoreszkáló fényvisszaverő elemekkel rendelkezik. 

Ergonomikus iskolatáska 1 osztályosoknak

Az iskolatáskák királya az ergonomikus iskolatáska. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ezért az egyik legjobb iskolatáska 1. osztályosoknak. Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a teher egyenletesen oszlik el a háton, kevesebb súly terhelődik a gyermek gerincére. Ennek köszönhetően alacsonyabb a testi deformitás előfordulási aránya, amely megelőzésében a mellkason összecsatolható pánt is segít.

A budmil ergonomikus iskolatáskák súlya 1-1,5 kilogramm között mozog, így nem kerül nagyobb plusz súly a gyermek hátára viselés közben. A budmil iskolatáska légáteresztő hátlappal rendelkezik, így kevésbé izzad be a gyermek háta, valamint ívelt, állítható vállpántok járulnak hozzá a további kényelemhez.

ergonomikus iskolatáska első osztályosoknak

Ha ez a sok pozitív tulajdonság nem lenne elég, akkor vessünk egy pillantást a budmil kínálatára! Fiús és lányos ergonomikus iskolatáskák egyaránt megtalálhatók webáruházunkban, így a gyermekek autós, sportos vagy állatos minták közül válogathatnak. A budmil iskolatáskák rendkívül könnyen tisztíthatók, valamint strapabírók, így hosszú éveken át nyújthatnak jó szolgálatot az iskolás gyerekeknek.  

Összegzés

Az iskolatáska választás 1. osztályosoknak mindig egy komoly feladat elé állítja a szülőket. Nem elég, hogy a táskának meg kell felelnie a mai trendeknek, de gyermekünk egészségét is szem előtt kell tartanunk.

Az ergonomikus iskolatáska megfelelő komfortot biztosít viselőjének, kiváló teherbírással és praktikus rekeszekkel rendelkezik. Egészségügyi szempontból az egyik legjobb választás 1. osztályosoknak, hiszen az állítható vállpánt és az ergonomikus kialakítás ügyel arra, hogy megfelelő teher nehezedjen a vállra és a gerincre.

Találjátok meg gyermeked első iskolatáskáját a budmil webáruházban!

További cikkek