Milyen télikabátot vegyek?

A megfelelő télikabát kiválasztása egyszerű dolognak tűnik, azonban az egyre kiszámíthatatlanabb téli időjárás megnehezíti az egyébként sem olyan könnyű feladatot. Te is mindig bajban vagy, hogy milyen stílust válassz, ami tökéletesen megfelel az irodában, de az esti randin is? Olvasd el bejegyzésünket, hogy idén könnyebb legyen a döntés!

Milyen a jó télikabát?

Kezdjük rögvest az alapoknál. Vegyük, figyelembe milyen célra kell a télikabát? A válasz egyértelműnek tűnik: melegítsen. Azt viszont ne felejtsük el, hogy merőben más típusú kabát szükséges például téli kirándulás esetére, és ismételten más szempontok szerint választjuk ki a hétköznapokban viselt darabot.

A jó télikabát belül puha és meleg, szinte körülölel és kényelmes. Amennyiben több szezonon át hordható darabot szeretnénk, akkor érdemes strapabíróbb anyagból készült kabátot venni, amely nehezebben koszolódik vagy szakad el, és nem hordja el az ember egy tél alatt. 

Miért érdemes lecipzározható kapucnis kabátot választani?

Két féle ember létezik ezen a világon. Sapkások, és a kapucnisok. Éppen ezért a legpraktikusabb az, ha mindenki szabadon eldöntheti kell-e neki kapucni, avagy sem.

A lecipzározható kapucninak több előnye is van:

  • változatosabbá tehetjük vele az öltözet megjelenését
  • sportos és egyszerre elegáns is lehet egy kabát
  • könnyebben tisztítható, akár külön is mosható

Eláruljuk neked, hogy a budmil férfi télikabátok között kétségkívül találhatsz ilyen darabot! Ne maradj le róla!

 

Férfi télikabát 2019Férfi télikabát 2019

 

Milyen típusú kabát illik hozzám?

A télikabátok választéka 2019-ben is nagyon széles skálán mozog, hiszen találhatsz rövidebb, hosszabb fazonokat is, valamint a klasszikus feketétől egészen a rikító színekig ellepnek minket a híresebb divatházak darabjai is. Ha unod már a feketét, lépj ki a komfortzónádból és válassz egy merészebb, színesebb darabot! A szín azonban nem mindegy, hiszen a fazon jobban meghatároz egy ruhadarabot, így a télikabátot is.

Miután eldöntötted mennyit áldoznál rá, vedd figyelembe testalkatodat. Férfiak esetében ez ugyanolyan fontos szempont, mint a nőknél.

  • Széles vállak, keskeny derék, hosszú nem vastag lábak. Az ideális testalkatú úriemberek szinte bármit felvehetnek, nyert ügyük van, mindegy, hogy pufi dzsekit választanak vagy hosszított fazonú klasszikus szövetkabátot.
  • Akinek esetleg szélesebb a csípője és úgy általában kerekebb formákkal rendelkeznek, nekik érdemesebb egy bővebb fazont választani, mindenképpen egyszínű és kerülje a nagyobb mintákat.

Sok olyan szempont ez, amit Te is biztosan ismersz, mégsem gyűjtötted össze magadban még sosem. Szerencsére a budmil téli kabát tervezői is ismerik a listát, és ennek megfelelően tervezik meg évről-évre a kollekciókat, követve a legfrissebb trendeket. Nézz körül téli kabát kínálatunkban!

További cikkek