Rövid vagy hosszú télikabát? Pro és kontra.

A 21/22-es őszi, téli trendek elengedhetetlen eleme a télikabát. Pufi, steppelt vagy szőrmés - idén bármelyikkel hódíthatunk. Napjainkban az elegáns és a sportos vonal kombinációja sikkes megjelenést kölcsönöz. Az igényes kialakításon túl azonban a praktikum és a megbízhatóság is kulcselem. A télikabátoknál ráadásul nem csak a látvány, de a belső tulajdonság is dominál.

A kollekcióban egyaránt találunk rövid és hosszú szabású télikabátokat. Mindig a személyes preferenciáink határozzák meg, hogy melyik a számunkra legjobb választás. Ehhez érdemes átgondolni első körben az adottságainkat és az életstílusunkat is. Például, hogy mennyire tudjuk kihasználni az adott fazont vagy éppen melyik illik inkább a ruhatárunkba.

Hosszú télikabát | budmil

4 tipp, avagy mire ügyeljünk a télikabát kiválasztásakor?

  1. Keressük a tömör béléses modelleket, mert biztosan melegen tartanak a szeles napokon is

  2. Válasszunk olyan méretet, hogy a karunk könnyen mozoghasson, így nem nehezítjük a vérkeringést

  3. Előny, ha a gyakori használatra szánt kabát otthoni háztartásban is tisztítható

  4. Próbáljuk ki a választott ruhadarabot pl. övvel, sállal. Ezek a variációk gondoskodnak

    arról, hogy ne unjuk meg a kabátot.

Mindennapi viselet: a rövid és a hosszú télikabát tulajdonságai

Egy mozgalmas napon többször ingázunk a fűtött helyiségek és a fagyos szabadtér között. Munkába menet, a városban megtett gyalogtávok során elemi érdek a testhőnk szinten tartása. A rövid télikabát a felső testünket megfelelően melegíti. Míg a hosszú télikabát rétegzett anyaga teljesen betakarja a derekat és a combot is.

A hűvös hónapok és a fagypont alatti hőmérséklet sem zárja ki, hogy minőségi időt töltsünk a természetben. Hiszen a késő ősz, a tél és a kora tavasz is gyönyörű látképeket kínál. Számos szabadidős tevékenység vár ránk ilyenkor. A hosszú télikabát a testünk felületének nagy részét melegen tartja. Védi a veséket, ami megóvhat bennünket a felfázás kellemetlen tüneteitől. Ideális a komótos sétákhoz. Ugyanakkor a gyakorlott túrázókat akadályozhatja a túl sok anyag. Így a számukra praktikusabb lehet a rövid télikabát, a szabadabb mozgástér érdekében.

Télikabát a kismamák szemszögéből

A védelem és a biztonság hatványozottan előtérbe kerül egy kismama életében. A szabadban töltött időben kiemelten fontos, hogy az anyuka pocakja teljes oltalom alatt legyen. A kellő hosszúságú kabát akadályozza a hideg levegő túlzott beáramlását a hasi részhez. Így egyaránt védi a babát és a mamát.

Valójában az élethelyzetünk és a személyes ízlésünk alakítja, hogy milyen ruházatot választunk. Érdemes olyan márkától vásárolni, amely prémium anyagokkal dolgozik. Így a kiadott összegek sokkal inkább minősülnek befektetésnek.

További cikkek