Cipő

Férfi utcai cipő

A stílusos cipő a sportos és az elegáns öltözéket egyaránt feldobja, a jó választáson múlik a megfelelő összhang. A kényelem legalább ennyire fontos szempont, különösen, ha egész napos igénybevételnek van kitéve a láb. Olykor kompromisszumot kell kötni, mi is kerüljön előtérbe, így kínálatunkban megtalálható a divatos és egyben a láb egészségét védő férfi utcai cipő, férfi sportcipő vagy elegánsabb cipő is.

Férfi utcai cipő a mindennapokra

A férfi cipők sokszor univerzálisabbak, mint a női cipők, mivel egy letisztultabb utcai viselet olykor az alkalmi cipő funkcióját is betöltheti. Joggal mondható tehát, hogy tényleg mindenféle napra tervezik őket. Gondoljunk például arra, a nők hányféle fazonnal, sarokmagassággal és talptípussal szembesülnek egy cipőboltban válogatás közben!

Szerencsére a férfiaknak könnyebb dolguk van! Nem csupán azért, mert kevésbé mazochisták, ha divatról van szó, hanem a választást megkönnyíti az is, hogy általában a lapos talpú cipőket preferálják – bár ez nem volt mindig így, a cipőtörténelem sok érdekességgel szolgál! Egy férfi ruhatárában – az esetek többségében - kevesebb cipő található, mint egy nőében, de ezek a cipők jóval több funkcióval bírnak.

Kínálatunkban több szempont alapján lehet férfi utcai cipőt találni, akár a sportos vagy az elegáns stílust kedveled jobban, egy budmil férfi utcai cipővel nem nyúlhatsz mellé.

A szín és a fazonFérfi utcai cipő, férfi bőrcipő | budmil

Egy férfi cipőjének nem kell feltétlenül unalmas, komor színekben „pompáznia”, bár kétségtelen, hogy az egyszínű cipők jobban kombinálhatóak különféle öltözetekkel. A fehér, fekete, kék szín önmagában eléggé hagyományos, klasszikus színeknek számítanak. Ennek köszönhetően mind a férfi elegáns, mind pedig a férfi sportcipő kínálatban dominánsak. A három szín variációja és továbbgondolása – esetleg további színekkel – igazi vízparti, nyári hangulatot idéz. Bézs, barna, szürke, khaki színekkel is nehéz mellényúlni egy férfi gardróbban, ezeket a bevállalósak színes ruhákkal dobhatják fel, főleg egy nyaraláson, ahol amúgy sem árt kilépni a komfortzónából!

Milyen fazont válasszunk? Ez természetesen attól függ, hogy hol, mikor szeretnénk hordani a cipőt. A budmil utcai és szabadidőcipői, valamint a sportcipők is rendelkeznek a megfelelő kényelmet biztosító memóriahabos talp- vagy sarokképzéssel, ezért bátran viselhetők hosszabb időn keresztül is. A lábfej kiképzése is fontos: van, akinek keskenyebb vagy szélesebb a lába az átlagosnál. Semmiképpen se vegyünk olyan cipőt, ami hosszú távon deformálhatja a lábunkat!

Munkába járásra, szabadidős tevékenységekre, túrázáshoz, sportoláshoz is megtalálhatod a megfelelő fazont a webáruházunkban. A hűvösebb időszakokra vagy nagyobb megterheléssel járó kirándulásokra, ahol fontos a boka védelme magasszárú cipők is elérhetőek oldalunkon.

Milyen legyen a férfi utcai cipő anyaga?

A cipő anyagát legtöbbször az időjárás határozza meg: érdemesebb bőrcipőt vagy (és) vízhatlan anyagból készült cipőt vásárolni az esős évszakokra vagy a hűvösebb időkre. Sportoláshoz a könnyebb és szellősebb textil vagy vászoncipők ajánlottak. A textil talpbetét megfelelő hőérzetet biztosít. Manapság a műbőr cipők is minőségi anyagból készülnek, impregnálhatóak otthon is, ha szükséges.

Mindig figyeljünk egy cipő karbantartására, tisztítására: ha szeretnénk minél hosszabb élettartamot kedvenc lábbelinknek, akkor az anyagának megfelelően és a kezelési útmutatót betartva vigyázzunk rá.