Cipőméret számítás helyesen

Az online áruházak egyre népszerűbbek, hatalmas forgalmat generálnak nap mint nap. Amellett, hogy rendkívül kényelmes a rendelés folyamata, a kínálat is igen változatos. A webáruházaknak egyetlen hátrányuk van: nincs lehetőségünk felpróbálni a kiválasztott darabokat, mielőtt megvásárolnánk őket. Ezért is fontos, hogy ismerjük saját méretünket, valamint a gyártó által megszabott méretezést. Cipők vásárlása során kiemelten fontos, hogy a cipőméret számítás helyesen történjen. 

Bejegyzésünkben segítünk neked abban, hogyan válaszd ki a tökéletesen passzoló cipőt a lábadra.

Ezeket az eszközöket használd a cipőméret helyes számításához

Mielőtt nekilátnál kiválasztani egy olyan méretet, amit már megszoktál, érdemes figyelembe venned, hogy az egyes márkáknál eltérő cipőméretek lehetnek. Ilyenkor mindig nyisd meg a cipőméret-táblázatot és nézd meg, hogy a talpad hosszúságának melyik európai, amerikai vagy angol méret felel meg.

Hogy állj neki talpad mérésének?

  1. Keress egy papírlapot, lépj rá és jelöld be rajta tollal sarkad és lábujjaid helyét!
  2. Az egymástól legtávolabb lévő pontokat mérd le vonalzó vagy mérőszalag segítségével.
  3. Érdemes mindkét talpad megmérni a hitelesebb eredmény érdekében. Előfordulhat, hogy eltérő méretekkel találkozol, ilyenkor mindig a nagyobb számot vedd figyelembe.

Számolj a mozgással és a talp duzzadásával is!

A mért eredményhez mindig adj hozzá 0,5-1 centimétert, hiszen mozgás közben, vagy hőségben talpunk könnyen megduzzadhat. Gyermekeknél szintén érdemes pár centivel megtoldani a valós méretet, hogy növésben lévő lábukra tovább legyen jó a kiválasztott cipő. A helyes cipőméret számításán áll vagy bukik, hogy a megrendelt és kiszállított cipő felpróbálását követően boldog cipőtulajdonosok leszünk-e, vagy csalódott, a csomag visszajuttatásával bajlódó vásárlók.

A cipőméret sok esetben függ a fazontól is, így mindig érdemes utánaolvasnunk, hogy a kiszemelt cipőhöz milyen méretskálát társít a gyártó, márka. A budmil cipő méretek között is van eltérés, erről az egyedi mérettáblázatban informálódhatsz. 

A budmil webáruházban minden cipőnél megtalálod a budmil márkához használható mérettáblázatot, amely megkönnyíti vásárlásod. Nézz körül férfi cipő és női cipő kínálatunkban!

További cikkek