Férfi ing kisokos: a slim fit ingtől a bő fazonokig

A férfidivat az évek során számtalan izgalmas, érdekes stílust és színkombinációt fedezett fel. Még az is megesik, hogy egy új, addig nem ismert ruhadarab jelenik meg, mely tovább színesíti a ruházkodás már amúgy is igen széles lehetőségeit.

Azonban vannak olyan klasszikusok, melyeket nem lehet kiszorítani a piacról. Ide tartozik a férfi ing is, melyet szinte bárhol, bármikor viselhetünk. Ismerd meg a férfi ing történetét és a különböző fazonokat a slim fit ingtől egészen a bő szabásokig!

Az ingek régen és ma

Amikor először megjelentek a modern, gyárakban készült ingek, nem számítottak elegánsnak. Céljuk csupán annyi volt, hogy olcsón, sokat lehessen gyártani belőlük. Minden ing hosszú ujjú volt, és a legizgalmasabbnak a kockás ing számított. Egészen addig, amíg meg nem jelentek a pólók, melyek néhány év alatt elterjedtek az egész világon, és az ingeket szinte teljesen kiszorították a piacról.

Ekkor született meg a modern ingek kultúrája, mivel már nem lehetett egyszerű, igénytelen ingeket gyártani, mert mindenki inkább pólót hordott helyette. Az inggyártóknak ki kellett találni, hogy miért vásárolják az emberek termékeiket, így az ingek az általános viseletből elegánssá váltak.

Napjainkban azonban az ingek ismét ott vannak mindenhol, és a divat vezető elemeivé váltak. Mindenféle színben, fazonban, és anyagban megtalálhatóak. Nincs olyan alkalom vagy élethelyzet, ahova ne lenne megfelelő ing, például a rövid ujjú ingeket még sporthoz is használják.

Slim fit ing | budmil

Férfi slim fit ing

Hogyan találjuk meg a hozzánk legjobban illő inget?

A budmilnál hiszünk benne, hogy mindenki számára létezik egy hozzá illő ing, csak meg kell találni a tökéletes darabot.  Az egyszerű fehér ing ma már szinte kötelező alapdarabnak számít minden férfi ruhatárában. Ez a felsőrész tökéletes bármilyen elegáns megjelenést igénylő eseményre, de a mindennapokba is kellemes eleganciát kölcsönöz.

Ha már megtaláltad a tökéletes fehér inget és jól is érzed benne magad, akkor kezd el a színes, mintás ingek beszerzését is. Ezek a darabok a hétköznapokra a pulóverek és pólók helyett remek alternatívák, ha elegánsabb megjelenésre vágysz.

Azonban nem mindegy, hogy milyen fazonú inget választasz magadnak. Figyelj arra, hogy ne legyen túl hosszú az inged, megfelelően illeszkedjen vállaidra, ne feszüljön a hátadon és a gombok se pattanjanak szét. Minden testalkathoz létezik ideálisan passzoló fazon, ezért ügyelj arra, hogy a sajátodhoz illőt válassz.

A legnépszerűbb a slim fit ing

A leginkább kedvelt fazon a slim fit ing, amely a magasabb, sportos testalkatú férfiaknak áll jól igazán. A slim fit ingek anyaga gyakran nem egyszerű pamut, hanem különböző anyagokkal ötvözött komplex textil. Ez a kombináció megfelelő rugalmasságot ad, aminek kulcsszerepe van a slim fit ingekben. Ugyanis a modern divat megköveteli, hogy mindig egyre szűkebb, testhezállóbb ruhákban jelenjünk meg, és ezt a slim fit ingek tökéletesen teljesítik. A különleges anyagnak és trükkös szabásnak köszönhetően ezek az ingek pontosan tudják követni testünk vonalát anélkül, hogy kényelmetlenül szűkké válnának.

Azoknak, akik nem szeretik a szűkebb ruhákat, a regular fit ingeket ajánljuk. Ez a fazon az erősebb testalkatú férfiaknak kedvez inkább, hiszen megfelelő mozgásteret hagy. A slim fit és a regular fit ingek mellett a body fit ingek azok, amelyek szélesebb körben váltak közkedveltté. A body fit ingek derékban és csípőben szűkített fazonok, így az átlagos testalkatú férfiak kedvence.

Összegzés

A férfi ing nem olyan egyszerű ruhadarab, mint az gondoltad volna. Hiszen nem elég hordani, viselni is kell ezt a felsőrészt. Ha betartod a férfiing-viselés három aranyszabályát, akkor garantáltan elegáns és sugárzó lesz a megjelenésed, bárhova is mész.

 

Rendeld meg kedvenc regular fit, body fit vagy slim fit inged webáruházunkból!

További cikkek